Στατιστικά στοιχεία κατανάλωσης νερού

Καταχωρήθηκε στο Σύντομα

Το σύστημα τηλεμετρίας και τηλεελέγχου που διαθέτει η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν δίνει τη δυνατότητα να αποσπάσουμε πληροφορίες, να τις επεξεργαστούμε και να αξιολογήσουμε τα συμπεράσματα.

Τα παρακάτω γραφήματα παρουσιάζουν την κατανάλωση νερού στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίου Νικολάου και Ελούντας για το έτος 2007. Είναι εμφανές ότι υπάρχουν μεγάλες διαβαθμίσεις οι οποίες εντοπίζονται ανάμεσα στους χειμερινούς και θερινούς μήνες. Τους θερινούς μήνες οι απαιτήσεις σε νερό αυξάνονται λόγω της τουριστικής ανάπτυξης και το μεγάλο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή.
Το έτος 2007 η κατανάλωση που πραγματοποιήθηκε ξεπερνά τα 2.760.000 και 1.560.000 κυβικά μέτρα για το Δ.Δ. Αγίου Νικολάου και Ελούντας αντίστοιχα. Αν ληφθούν υπόψιν οι διαρροές και απώλειες που παρουσιάζει το υδρευτικό σύστημα τα κυβικά μέτρα νερού που αντλούνται ετησίως είναι σίγουρα περισσότερα.

Στατιστικά

Το νερό που καταναλώνει το Δ.Δ του Αγίου Νικολάου προέρχεται από πηγές (8%) και γεωτρήσεις της περιοχής (92%). Το 31% του νερού που καταναλώνεται από το Δ.Δ. Ελούντας μεταφέρεται από το δίκτυο του Αγίου Νικολάου και το υπόλοιπο από γεωτρήσεις στην περιοχή των Λακωνίων που λειτουργούσαν πριν τη σύσταση του Καποδιστριακού Δήμου.  

Στατιστικά

 

Δραστηριότητες της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν

Καταχωρήθηκε στο Σύντομα

ΔραστηριότητεςΗ Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, φροντίζει με ποικίλους τρόπους για την ενημέρωση των καταναλωτών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, μόλυνσης των υδροφορέων, εξοικονόμησης υδάτινων πόρων κ.ά.

Έχοντας υπόψη ότι η ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών πρέπει να ξεκινάει από τα μικρότερα μέλη της κοινωνίας μας η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. διοργανώνει κατά καιρούς και όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες (ελεύθερο προσωπικό και χρόνος) ενημερώσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Δήμου και επισκέψεις μαθητών στον ΒΙΟ.ΚΑ. Αγίου Νικολάου και σε δεξαμενές υδροδότησης. Ενημερώνονται για τον τρόπο διαχείρησης  των υγρών αποβλήτων, τον τρόπο προστασίας της ποιότητας του πόσιμου νερού αλλά και για τρόπους προστασίας των ακτών. Προκηρύσσονται ακόμη,  διαγωνισμοί έκθεσης και ζωγραφικής με θέμα το νερό.

Χωρίς να επικεντρώνεται μόνο στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. προσπαθεί συνεχώς να ενημερώνει τους πολίτες με έντυπα και δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο, όχι μόνο για την ορθολογική χρήση του νερού αλλά και για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. έχει υπάρξει επίσης οργανωτικός φορέας ημερίδων επιστημονικού περιεχομένου, προσπαθώντας να συμβαδίζει με τους γρήγορους ρυθμούς της τεχνολογίας σε όλα τα επίπεδα. Μέσω του προέδρου του Δ.Σ. αλλά και του Γεν. Δ/ντή, ενθαρρύνεται το προσωπικό και ιδιαίτερα τα στελέχοι της Τ.Υ. ώστε να κρατούν στενούς δεσμούς με τις επιστημονικές εξελίξεις και την τεχνογνωσία. Δυστυχώς, σήμερα στα τέλη του 2012, στην κορύφωση της κρίσης που μαστίζει την οικονομία της χώρας, που έχει καταρρακώσει τον κοινωνικό ιστό και με δεδομένο ότι οι αρμοδιότητες της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν. με την εφαρμογή του σχεδίου " Καλλικράτης" διπλασιάστηκαν χωρίς να αυξηθεί το προσωπικό, ενώ μειώθηκαν και μειώνονται συνεχώς οι πόροι, οι εκδηλώσεις ή οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού έχουν ελαχιστοποιηθεί. Τις απορροφά η σκληρή προσήλωση στα προβλήματα της καθημερινότητας.